Description

DELL OptiPlex 7050 SFF i5/ 8GB/ 256GB/ W10

➤ All units are individually packed in high quality boxes, including cables/addapters
➤ А класа – refurbished, Сите компјутери се поединечно спакувани во високо квалитетни кутии, вклучувајќи ги и каблите / адаптерите

Промотивно 2 години гаранција 14 дена гаранција за враќање пари
(можност за доплата за гаранција до 3 години)

• Процесор – Intel® Core™ i5-7600T Processor (6M Cache, 2.80 GHz up to 3.70 GH) #of Cores 4
• РАМ – 8GB DDR4
• Хард Диск – N/A
• ССД Диск – 256GB SSD (Можност доплата за надограба/промена SSD. Со вградување на SSD перформансите се зголемуваат до 10 пати)
• Oптички уред – DVD
• Графичка карта – Intel® HD Graphics (Можност за додавање графичка карта по желба)
• Оперативен систем – Лиценциран Windows 10 Home Refurbished Preinstalled можност за доплата до Win10Pro

Ports

10 External USB: 6 x 3.0 (2 front/4 rear), 4 x 2.0 (2 front/2 rear), 1 front with PowerShare)
4 Internal USB 2.0
1 RJ-45
1 Serial
2 Display Port 1.2
1 HDMI 1.4
2 PS/2
1 UAJ
1 Line-out
1 VGA (optional)

Slots

Small Form Factor:
1 M.2 connector (Wi-Fi Card)
1 half height PCIe x16
1 half height PCIe x4 (open ended)

Освен фабричката OEM лиценца, компјутерите содржат дополнителна Windows 10 MAR лиценца (Microsoft Authorized Refurbisher) лиценца. Лиценцата е 100% валидна, пријавена во Microsoft и назначена во фактурата. Windows оперативниот систем е инсталиран на компјутерот заедно со сите адекватни драјвери.

*Windows 10 Home лиценците се валидни за корстење во КОМПАНИИ и ги имаат повеќето функционалности од Windows 10 Pro. Најголема разлика е што не може да се поврзат на големи Microsoft мрежи со Domain контролер. Детално инфо на :
http://www.pcadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-pro-3618710/

Гратис:
– При купување на пакет компјутер + монитор, Подарок нови тастатура и маус

A+ Premium класа означува дека уредот е 100% функционален, во перфектна козметичка состојба (како нов), префарбан, без видливи знаци на користење и има дополнитело 2 години

А-brand name конфигурациите за разлика од кастом/(по желба) склопуваните конфигурации се разликуваат по својата далеку постабилна и потивка работа, ниската енергетска класа (трошат многу помалку електрична енергија) – многу помало загревање.
Составени се од 100% одбрани компатибилни компоннети со адекватна моќност на вграденото напојување.
А-brand name конфигурациите се Hight-End модели од познатите светски брендови (HP, Dell, Fujitsu, Lenovo…), увезени се од EU – каде најчесто се употребувани во банки, јавни институции, големи коорпорации во одлични работни услови под техничка контрола и редовно системско одржување.

Можност за надоградба на РАМ меморија и на Хард диск
Дополнителни попусти на поголеми порачки.