Description

HP EliteDesk 800 G1 MT/ i5/ 16GB/ 240GB+250GB/ W10

➤ All units are individually packed in high quality boxes, including cables/addapters
➤ А класа – refurbished, Сите компјутери се поединечно спакувани во високо квалитетни кутии, вклучувајќи ги и каблите / адаптерите

Промотивно 2 години гаранција 14 дена гаранција за враќање пари
(можност за доплата за гаранција до 3 години)

• Процесор – Intel® Core™ i5-4570 Processor (6M Cache, up to 3.60 GHz) Haswell
• РАМ – 16GB RAM
• Хард Диск – 250GB HDD (Можност доплата за надограба/промена SSD. Со вградување на SSD перформансите се зголемуваат до 10 пати)
• SSD Диск: 240 GB (Со вградување на SSD перформансите се зголемуваат до 10 пати)
• Oптички уред – N/A
• Графичка карта – Intel® HD 4400 Graphics (можност за додавање графичка карта по желба)
• Надворешни портови – USB 2.0 – 4, Retea (RJ45) – 1, Microfon – 1, Audio – 1, VGA – 1, USB 3.0 – 2, Display port – 1
• Останато – 338 x 379 x 100, 7.6 Kg
• Оперативен систем – Лиценциран Windows 10 Home Refurbished Preinstalled можност за доплата до Win10Pro

• Освен фабричката OEM лиценца, компјутерите содржат дополнителна Windows 10 MAR лиценца (Microsoft Authorized Refurbisher) лиценца. Лиценцата е 100% валидна, пријавена во Microsoft и назначена во фактурата. Windows оперативниот систем е инсталиран на компјутерот заедно со основни бесплатни програми.

• Windows 10 Home лиценците се валидни за корстење во КОМПАНИИ и ги имаат повеќето функционалности од Windows 10 Pro. Најголема разлика е што не може да се поврзат на големи Microsoft мрежи со Domain контролер. Детално инфо на :
http://www.pcadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-pro-3618710/

Гратис:
– При купување на пакет: компјутер + монитор, Подарок нови тастатура и маус

A+ Premium класа означува дека уредот е 100% функционален, во перфектна козметичка состојба (како нов), префарбан, без видливи знаци на користење и има дополнитело 2 години

А-brand name конфигурациите за разлика од кастом/(по желба) склопуваните конфигурации се разликуваат по својата далеку постабилна и потивка работа, ниската енергетска класа (трошат многу помалку електрична енергија) – многу помало загревање.
Составени се од 100% одбрани компатибилни компоннети со адекватна моќност на вграденото напојување.
А-brand name конфигурациите се Hight-End модели од познатите светски брендови (HP, Dell, Fujitsu, Lenovo…), увезени се од EU – каде најчесто се употребувани во банки, јавни институции, големи коорпорации во одлични работни услови под техничка контрола и редовно системско одржување.

Можност за надоградба на РАМ меморија и на Хард диск
Дополнителни попусти на поголеми порачки.