Description

HP EliteDesk 800 G2 Mini PC Core™ i5-6500T/ 8GB DDR4/ 500 GB HDD/ Win10 Home

➤ All units are individually packed in high quality boxes, including cables/addapters
➤ А класа – refurbished, Сите компјутери се поединечно спакувани во високо квалитетни кутии, вклучувајќи ги и каблите / адаптерите

Промотивно 1 година гаранција 14 дена гаранција за враќање пари(можност за доплата за гаранција до 3 години)

• Процесор – Intel® Core™ i5-6500T Processor (6M Cache, 2.50 GHz up to 3.10 GHz) Skylake 4 Core
• РАМ – 8GB DDR4
• Хард Диск – 500GB SATA (Можност доплата за надограба/промена SSD. Со вградување на SSD перформансите се зголемуваат до 10 пати)
• Графичка карта – Integrated Intel HD
• Надворешни портови – 2 USB 3.0 (1 charging); 1 USB Type-C™; 1 headphone/microphone; 1 headphone connector
• Останато – 175 x 177 x 34 mm, 1.3 kg
• Oптички уред – N/A
• Оперативен систем – Лиценциран Windows 10 Home Refurbished Preinstalled можност за доплата до Win10Pro

Освен фабричката OEM лиценца, компјутерите содржат дополнителна Windows 10 MAR лиценца (Microsoft Authorized Refurbisher) лиценца. Лиценцата е 100% валидна, пријавена во Microsoft и назначена во фактурата. Windows оперативниот систем е инсталиран на компјутерот заедно со сите адекватни драјвери.

*Windows 10 Home лиценците се валидни за корстење во КОМПАНИИ и ги имаат повеќето функционалности од Windows 10 Pro. Најголема разлика е што не може да се поврзат на големи Microsoft мрежи со Domain контролер. Детално инфо на :
http://www.pcadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-pro-3618710/

• Гратис:
– При купување на пакет компјутер + монитор, Подарок нови тастатура и маус

Big power, space-saving design

• Smaller than some desk phones, this HP EliteDesk 800 Desktop Mini Business PC can fit almost anywhere vertically or horizontally. The clean, easily serviceable design, VESA mount allow flexible deployments to help enhance the work space.
• Be up to 35 percent more productive by adding up to three independent displays using the integrated VGA and DisplayPort with Multi-Stream video outputs.
• The HP EliteDesk 800 G1 Desktop Mini is designed to undergo MIL-STD 810G tests.4 Prior to that, HP performed 115,000 hours of our own testing and end-to-end diagnostics to help ensure you feel confident right from the start.
• Easily service the HP EliteDesk 800 G1 Desktop Mini. A single thumb screw provides fast access to clearly identifiable and serviceable components.

Full EliteDesk functionality

• Keep productivity high and downtime low with HP BIOSphere firmware-level automation. Your PCs have extra protection, thanks to automatic updates and security checks. Enjoy customisation that allows your PC to evolve with your business.
• Rest assured. Talk to an agent anytime and get priority service at any HP repair center with
• Power through your day with speed and performance. Get the latest in processing technology with your choice of 4th Generation Intel® Core™ processors

А-класа означува дека уредот е во 100% исправна техничка состојба, тестирана секоја компонента посебно. Употребуван, во одлична естетска состојба со минимални видливи знаци од користење.

А-brand name конфигурациите за разлика од кастом/(по желба) склопуваните конфигурации се разликуваат по својата далеку постабилна и потивка работа, ниската енергетска класа (трошат многу помалку електрична енергија) – многу помало загревање.
Составени се од 100% одбрани компатибилни компоннети со адекватна моќност на вграденото напојување.
А-brand name конфигурациите се Hight-End модели од познатите светски брендови (HP, Dell, Fujitsu, Lenovo…), увезени се од EU – каде најчесто се употребувани во банки, јавни институции, големи коорпорации во одлични работни услови под техничка контрола и редовно системско одржување.

Можност за надоградба на РАМ меморија и на Хард диск
Дополнителни попусти на поголеми порачки.