Description

Lenovo ThinkPad T470 i5/ 8GB/ 512GB SSD

➤ All units are individually packed in high quality boxes, including cables/addapters
➤ А класа – refurbished, Сите компјутери се поединечно спакувани во високо квалитетни кутии, вклучувајќи ги и каблите / адаптерите

Гаранција на батерија 6 месеци
Промотивно 12 месеци гаранција 14 дена гаранција за враќање пари

• Екран : 14.0″ FHD (1920 x 1080) anti-glare, 220 nits Webcam
• Процесор : 7th Gen. Intel® Core™ i5-7300U Processor Kaby Lake 3M Cache, 2.60 GHz up to 3.50 GHz, # of Cores 2, # of Threads 4
• РАМ : 8GB DDR4
• SSD Диск : 512GB SSD SATA
• Графичка карта : Integrated
• Оперативен систем : N/A
• Oптички уред – N/A

3 x USB 3.1** Gen 1 (USB 3.0, one Always On)
1 x Thunderbolt™ 3 port (USB Type-C)
3.5 mm Combo Audio Jack
1 x HDMI™
1 x RJ45 Gigabit LAN
1x CS13 Docking
1 x Media Card Reader (SD 3.0, UHS-I)
1 x Smart Card Reader (Optional)
1x Micro SIM

Освен фабричката OEM лиценца, компјутерите содржат дополнителна Windows 10 MAR лиценца (Microsoft Authorized Refurbisher) лиценца. Лиценцата е 100% валидна, пријавена во Microsoft и назначена во фактурата. Windows оперативниот систем е инсталиран на компјутерот заедно со сите адекватни драјвери.

*Windows 10 Home лиценците се валидни за корстење во КОМПАНИИ и ги имаат повеќето функционалности од Windows 10 Pro. Најголема разлика е што не може да се поврзат на големи Microsoft мрежи со Domain контролер. Детално инфо на :
http://www.pcadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-pro-3618710/

А-класа означува дека уредот е во 100% исправна техничка состојба, тестирана секоја компонента посебно. Употребуван, во одлична естетска состојба со минимални видливи знаци од користење.

А-brand name конфигурациите за разлика од кастом/(по желба) склопуваните конфигурации се разликуваат по својата далеку постабилна и потивка работа, ниската енергетска класа (трошат многу помалку електрична енергија) – многу помало загревање.
Составени се од 100% одбрани компатибилни компоннети со адекватна моќност на вграденото напојување.
А-brand name конфигурациите се Hight-End модели од познатите светски брендови (HP, Dell, Fujitsu, Lenovo…), увезени се од EU – каде најчесто се употребувани во банки, јавни институции, големи коорпорации во одлични работни услови под техничка контрола и редовно системско одржување.

Можност за надоградба на РАМ меморија
Дополнителни попусти на поголеми порачки.